Nederlands

Nederlands

Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.

Nederlands - sletje

Zie Nederlands in Canada voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Als belangrijkste Germaanse stam, na de Romeinse tijd in Nederland , in de delta van Rijn , Maas en Schelde hebben de Franken veel sterker hun stempel gezet op de vorming van wat later de Nederlandse standaardtaal is geworden dan verwante West-Germaanse stammen zoals de Friezen en de Saksen , die meer in de kuststreken, respectievelijk oostelijk van de IJssel woonden. Nederlands Zie Geschiedenis van het Nederlands voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Deze indeling in taalgebieden werd opgenomen in art. De meeste van deze talen zijn geheel of grotendeels uitgestorven. [GTA5] IMPORT / EXPORT DLC LIVE #14 - Royalistiq (Nederlands) We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek. Het Frankisch ontwikkelde zich vanaf de vroege Middeleeuwen in het huidige Nederlandstalige gebied tot het Oudnederlands. Bijgevolg speelt het grammaticale geslacht in het Nederlands een kleinere grammaticale rol dan bijvoorbeeld in het Fetish. Deze officiƫle afwijzing deed ouders besluiten Nederlands taal steeds minder door te geven aan hun kinderen. In Brussel kiezen vele Franstaligen en immigranten nu reeds voor het Nederlandstalig onderwijs om de taal op die manier onder de Nederlands te krijgen.