Slikken

slikken

Slikken - Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. De aanzet tot de.
Slikken (Lat.: deglutitio) is het proces bij mensen en dieren waarbij er voedsel of drank van de mond via de keelholte naar de slokdarm gebracht wordt. Hierbij  ‎ Bij de mens · ‎ Klinische betekenis · ‎ Bij dieren · ‎ Zie ook.
Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces. slikken

Slikken - kwartetten met

De bovenste slokdarmsfincter kringspier ontspant om het voedsel te laten passeren, waarna verschillende dwarsgestreepte spieren, verder peristaltiek en als laatste het ontspannen van de onderste slokdarmsfincter de voedselbrok, zelfs tegen de zwaartekracht in, naar de maag vervoeren. Onder andere de spieren in de lippen, de wangen, de kaken, de tong, het gehemelte en de keel. Deze fase is geheel willekeurig en verloopt via de nervus trigeminus , de nervus facialis en de nervus hypoglossus. Zodra de spijsbrok de achterwand van de keelholte raakt, wordt de tong-keelholtezenuw geprikkeld. Zo kan men zich ook verslikken.

Debuut: Slikken

Pijpen Mature
Verleiden 151
NEDERLANDS 276
Facial De tekst is beschikbaar onder buitenseks licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Men kan zich ook verslikken zonder dat het opgemerkt wordt. Plaats een reactie Reactie annuleren. Download de IOS App. Ook na brunette kan het slikken moeilijker slikken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer slikken keer per minuut om het speeksel te verwijderen. Er kunnen beperkingen blijven bestaan.