Nederlands

Nederlands

De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
kriol.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.

18-jarige Geile: Nederlands

BUITENSEKS Likken
Nederlands De Hollands-Utrechtse variant was daarnaast een goede tweede. Doggy Nederlandse taalmonument voor Nederlands hoofdartikel over dit onderwerp. Het arrondissement Duinkerke van het Noorderdepartementook wel de Franse Westhoek genoemd, is vanouds een Nederlandstalig gebied in Frankrijk. Het economisch en bestuurlijk zwaartepunt in Vlaanderen en Brabant Nederlands, met bijna de helft van de inwoners van de Nederlanden, weerspiegelde zich ook in de dominantie van de geschreven varianten uit die gewesten. Niet alle dialecten zijn even sterk afwijkend, de afstand tot de standaardtaal varieert. Het Amateur wordt niet in alle gevallen correct ook wel aangeduid als Facial in BelgiëHollands vooral in de Randstad en Nederduits door historisch Nederlands.
Nederlands Fetish

Nederlands - Brooke Have

De in de Statenbijbel gebruikte spelling was een van de eerste pogingen tot standaardisering van de Nederlandse spelling, maar deze spelling heeft uiteindelijk weinig invloed gehad en wordt tegenwoordig als verouderd beschouwd. Deze sociolecten zijn soms juist in opkomst: Kaap-Hollands uitgestorven , Pella-Nederlands gebaseerd op het Zuid-Gelders , en Plautdietsch. Het taalmonument heeft echter veel te verduren gehad in de Tweede Boerenoorlog en bestaat vandaag de dag uit twee identieke beelden. Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. Hiermee vond de scheiding in ontwikkeling plaats tussen het Nederlands in Nederland waar men de standaardtaal ook ging spreken, en Vlaanderen waar de hogere standen op het Frans overgingen. Zie Nederlandse literatuur en Vlaamse literatuur voor de hoofdartikelen over dit onderwerp.
Nederlands

Nederlands - Nicky

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Resultaten geselecteerd door kriol.info. Nederlands op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dan is dit nieuwe onderdeel op kriol.info echt iets voor jou. Standaardnederlands , belangrijkste nationale variëteiten: Nederlands-Nederlands , Belgisch-Nederlands , Surinaams-Nederlands. Zie Nederlands in Canada voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Dan is dit nieuwe onderdeel op kriol.info echt iets voor jou. Verder is hangtieten Nederlands ook een officiële taal van de Caraïbische ei landen ArubaCuraçao en Sint-Maarten Nederlands, terwijl er nog minderheden bestaan in FrankrijkDuitsland en in mindere mate Indonesiëen nog ruim een half miljoen sprekers in de Verenigde StatenCanada en Australië. Nederlands met het NedersaksischNederduits en Hoogduits behoort het Nederlands tot de zogenoemde Continentaal-West-Germaanse tak van de Indo-Europese talen. De Nederlandse Taalunie steunt Nederlandstalig onderwijs over de gehele wereld en heeft speciale banden met Indonesië en Zuid-Afrika. Er was een Nederlands haat jegens Nederland, maar er was respect voor de Nederlandse taal.