Slikken

slikken

slikken. (overgankelijk) de mondinhoud de slokdarm doen afdalen. Hij slikte veel vitaminetabletten. (overgankelijk) overdrachtelijk: iets lijdzaam aanvaarden.
Slikken - Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. De aanzet tot de.
Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.

Slikken - pakt

Daarna gaat het voorste deel omhoog naar de alveolaire richel van het harde verhemelte om daarna samen te trekken in achterwaartse richting: de voedselbrok gaat naar de orofarynx. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Boek maken Downloaden als PDF Printvriendelijke versie. De bovenste slokdarmsfincter kringspier ontspant om het voedsel te laten passeren, waarna verschillende dwarsgestreepte spieren, verder peristaltiek en als laatste het ontspannen van de onderste slokdarmsfincter de voedselbrok, zelfs tegen de zwaartekracht in, naar de maag vervoeren. Het eigenlijke slikken gebeurt buiten de wil om, dus onwillekeurig.

Wijf mijn: Slikken

SWALLOW 503
BUITENSEX MILF
FETISH 70
Aftrekken 775

Slikken - pret voor

Welkom bij het puzzelwoordenboek waar je wat van opsteekt! Voor vragen kunt u contact opnemen met afdeling logopedie, tel. Deze fase is geheel willekeurig en verloopt via de nervus trigeminus , de nervus facialis en de nervus hypoglossus. De prikkels worden doorgegeven aan zenuwkernen in het verlengde merg de overgang van het ruggenmerg naar de hersenen , waardoor een reeks onwillekeurige bewegingen in gang wordt gezet. In de meeste gevallen krijgt iemand die zich verslikt een hoestbui. Hierna worden larynx en tongbeen omhoog en naar voren getrokken richting strotklepje om daarmee de musculus cricopharyngeus te ontspannen. Slikken is een mechanisme waarbij zowel willekeurige skeletspieren, de tong, als gladde spieren van de keelholte en slokdarm worden gebruikt.
AFKICKEN of de DOOD! Paul's strijd tegen DRUGS! Spuiten en Slikken DOCU! slikken