Slikken

slikken

Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
Een gezond persoon kan slikken zonder er bij na te denken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer één keer per minuut om het speeksel.
slikken. (overgankelijk) de mondinhoud de slokdarm doen afdalen. Hij slikte veel vitaminetabletten. (overgankelijk) overdrachtelijk: iets lijdzaam aanvaarden. Spuiten en Slikken op Reis Di 5 jan 2016

Slikken - Natasha

Hierna wordt door samentrekking van de drie sluitspieren van de keelholte de keelvernauwers de voedselbrok voorbij de verhemeltebogen geduwd. Hierdoor blijft bijvoorbeeld een bepaalde voedselbereiding noodzakelijk of dat bepaalde voedingsmiddelen niet meer geslikt kunnen worden. De faryngeale en oesofageale fasen worden door het autonome zenuwstelsel aangestuurd. Het slikken wordt bij de mens bepaald door de slik reflex. De logopedist inventariseert de problemen en kijkt naar de voorwaarden die aanwezig moeten zijn om veilig te slikken. Slangen bewegen de prooi hun bek in door te wrikken met hun kaken, waarna de golfbewegingen van het lichaam zelf de prooi verder het lichaam in stuwen. slikken
Bij veel vogels is de slokdarm niet meer dan een stortkoker: meeuwen die een vis, of ooievaars die een kikker verschalken houden hun snavel omhoog slikken de prooi door de zwaartekracht, geholpen door kaken babes tong, omlaag glijdt. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Zie de Slikken voor meer informatie. Zodra Nederlands spijsbrok de achterwand van de keelholte raakt, wordt de tong-keelholtezenuw geprikkeld. Het slaan onderbreekt het hoestritme en dat is niet goed. Het voedsel of vocht wordt in de mond genomen slikken cumshot het nodig is gekauwd. Dit doorslikken gebeurt reflexmatig.