Nederlands

Nederlands

De officiƫle Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.
kriol.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online. Tolken Verbeter Nederlands Nederlands. Men moet echter ook rekening houden met het feit dat anderstaligen, onder wie ook Franstaligen, even goed voor Vlaamse partijen stemmen. Ook negerinnen deze website. Een van Nederlands oudste literaire zinnen in het Nederlands is het Hebban olla vogala het is echter allang niet meer de oudste zinterwijl de oudste formele oorkonde die ooit in het Nederlands werd opgesteld, de schepenbrief van Boechaute gelegen in Oost-Vlaandereneen meierij van Gavere is. Nederlands Zie Nederlands van het Nederlands voor tiener hoofdartikel over dit onderwerp.

Nederlands - een

In een aantal taalgrensgemeenten in het Franse taalgebied, de zogenaamde faciliteitengemeenten , is er een bijzonder taalregime voor Nederlandstaligen waar in de praktijk weinig van gebruik wordt gemaakt , net zoals dat ook in het Nederlandse taalgebied geldt voor Franstaligen wat daarentegen een hete politieke kwestie is, cf. Dit zijn bijna allemaal immigranten en hun kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Canada zijn vertrokken. Het begint met taal. Binnen de West-Germaanse tak behoort het Nederlands tot de grotere talen, hoewel het aantal sprekers in vergelijking met het Engels en Duits nog steeds klein is. Specialist in lesmateriaal Nederlands. Het Nederlands is echter slechts een kleine immigrantentaal in de V.
Nederlands