Nederlands

Nederlands

kriol.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels. Mama Mia - LEGO Friends (Nederlands)

Nederlands - pret voor

Deze officiƫle afwijzing deed ouders besluiten hun taal steeds minder door te geven aan hun kinderen. Dit boek is overigens de vindplaats van de eerste keer dat het Nederlandse woord ' boek ' voorkomt, daar gespeld als 'buok'. Zie Taalfamilie en Taalverwantschap voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Hiermee vond de scheiding in ontwikkeling plaats tussen het Nederlands in Nederland waar men de standaardtaal ook ging spreken, en Vlaanderen waar de hogere standen op het Frans overgingen. Deze taaltest is een onderdeel van Uitgeverij Pak. Nederlands