Nederlands

Nederlands

Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. kriol.info is dochter van Startpagina.
Kies uit: Nederlandse spelling (werkwoorden/algemeen), zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen en gezegden, grammatica.
Typ een Nederlands woord en klik op Opzoeken. Zoek op 'Ik heb geen spijt dat ik naar Nederland ben gegaan, wel had ik de Nederlands ‎ Gezegden · ‎ Quotes · ‎ Meer info · ‎ Woord eindigt op. Nederlands

Nederlands - wasmachine

Heb je een relevante link die je wilt laten toevoegen aan deze pagina? Deze gebieden lagen vooral tegen de Nederlandse grens. De belangrijkste reden hiervoor is, dat het Nederlands en het Vlaamse dialect niet erkend zijn door de Franse staat als tot de Franse nationale tradities behorende regionale taal, zoals wel het geval is met het Bretons, Corsicaans, Provençaals en Baskisch. Het Nederlands wordt samen met het Engels als handelstaal gebruikt. Een veel door jongeren op Sint Maarten gebruikte 'taal' is het Denglish , ook wel Steenkolenengels genoemd. Intussen is de spelling van het Groene Boekje verplicht gesteld in overheidsdocumenten en in het basis onderwijs.

Nederlands - legt

Het taalmonument heeft echter veel te verduren gehad in de Tweede Boerenoorlog en bestaat vandaag de dag uit twee identieke beelden. Zie Taalfamilie en Taalverwantschap voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Zie Erkenning van Nederlands in Zuid-Afrika voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Verder is het Nederlands ook een officiële taal van de Caraïbische ei landen Aruba , Curaçao en Sint-Maarten , terwijl er nog minderheden bestaan in Frankrijk , Duitsland en in mindere mate Indonesië , en nog ruim een half miljoen sprekers in de Verenigde Staten , Canada en Australië. Doordat Nederland en België onder het bewind van Napoleon ten slotte onderdeel van het Franse Keizerrijk werden werd het Nederlands verboden. Kijk op kriol.info of kriol.info. Dat was ook een behoefte vanuit de centralisering van het bestuur onder het Bourgondische hertogschap dat zijn gezag vanuit Brussel over de gehele Nederlanden wilde uitbreiden, een streven waarin keizer Karel V ten slotte ook zou slagen. 3 OP EEN RIJ VS FIFAZLATANNL #6 - FIFA 17 NEDERLANDS