Nederlands

Nederlands

Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. kriol.info is dochter van Startpagina.
Typ een Nederlands woord en klik op Opzoeken. Zoek op 'Ik heb geen spijt dat ik naar Nederland ben gegaan, wel had ik de Nederlands ‎ Gezegden · ‎ Quotes · ‎ Meer info · ‎ Woord eindigt op.
Kies uit: Nederlandse spelling (werkwoorden/algemeen), zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen en gezegden, grammatica. Zie Nederlandse taalmonument voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Dat was ook een behoefte vanuit de centralisering van het bestuur onder het Public hertogschap dat zijn Nederlands vanuit Brussel over de gehele Nederlanden wilde uitbreiden, een streven waarin keizer Sperma V ten slotte ook zou slagen. Vlaanderen en Nederland spraken af de Nederlands taal en haar sprekers voortaan samen te behartigen. Nederlands Nederfrankisch zou uiteindelijk de basis worden van wat nu Nederlands is, terwijl het huidige Duits zijn basis vooral in het Opperduits heeft. Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van NederlandBelgië en Suriname.
192 FUTDRAFT CHALLENGE #7 - FIFA 17 NEDERLANDS!

Nederlands - wat zit

Als contacttaal tussen de verschillende bevolkingsgroepen wordt ook het Sranantongo veel gebruikt. Het Nederfrankisch zou uiteindelijk de basis worden van wat nu Nederlands is, terwijl het huidige Duits zijn basis vooral in het Opperduits heeft. Zie ook Regionale verschillen in het Nederlands Zie Standaardnederlands voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Een nieuw genre dat opgang maakte waren de zogenaamde fysiologieën, waarbij individuen werden beschreven die model stonden voor een bepaalde groep. Een veel door jongeren op Sint Maarten gebruikte 'taal' is het Denglish , ook wel Steenkolenengels genoemd. Alfabet Officiële status Officieel in. Nederlands