Nederlands

Nederlands

Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
De officiƫle Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
kriol.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.

Nederlands - hoor Lesbische

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Het Nederlands wordt samen met het Engels als handelstaal gebruikt. Om de geschreven Nederlandse standaardtaal tot een dagelijkse omgangstaal te maken moest, met de school als basis, uitbreiding ontstaan van de taalgebruikfuncties. De Kaap-Hollandse dialecten van Zuid-Afrika en Namibiƫ werden gestandaardiseerd tot Afrikaans , een dochtertaal van het Nederlands. Samen met het Duits van Elzas-Lotharingen werd het gezien als een vreemd, 'traditionellement hostile' idioom, behorende bij een buitenlandse taal, en was het daarom ook na de oorlog nog steeds verboden in het ambtelijk verkeer en op school. Dialecten ontwikkelen zich zodoende tot regiolecten op een bredere geografische basis. Tolken Verbeter je Nederlands.