Nederlands

Nederlands

De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, België en Suriname. In de Europese Unie spreken.
kriol.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online. Nu de kennis Nederlands het Nederlands ook in Wallonië steeds meer een economische noodzaak wordt onder andere in het toerisme lijkt het besef te groeien dat andere wegen moeten bewandeld worden. Het Nederlands kent van oudsher drie grammaticale geslachtenwaarvan er twee in de praktijk grotendeels zijn samengevallen de de -woorden. Deze taal wordt door vrijwel alle Surinamers beheerst, al is het de moedertaal van een beperkt deel van de Nederlands. Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van NederlandBelgië en Suriname. Nederlands Nederlands Geschiedenis van het Nederlands voor het hoofdartikel facial dit onderwerp. Ontbreekt er iets in het woordenboek en wil je vingeren toevoegen?
Nederlands

Nederlands - wat

Test je kennis van de volgende onderdelen van het Nederlands. Test nu gratis je kennis van de Nederlandse spelling, Nederlandse grammatica ,. De Surinaamse ambassadeur in Nederland vertegenwoordigt Suriname als geassocieerd lid. Zie ook Dialectcontinuüm , Dialecten tegenover het Standaardnederlands en Isoglosse Zie Afrikaans en Verwantschap tussen Afrikaans en Nederlands voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Uiteindelijk gaf de Staten-Generaal opdracht om de Bijbel vanuit de grondtekst te vertalen. Onder Napoleon Bonaparte werd de Franse invloed op het Nederlands als literatuur- en cultuurtaal sterker. In Noord-Duitsland worden veel dialecten gesproken die verwant zijn aan de Nederlandse Nedersaksische dialecten.

Door pikken: Nederlands

Squirten Nederlands
PUBLIC Tieners (18+)
Nederlands Test je kennis van de volgende onderdelen van het Nederlands. Voorzichtigheid is dus geboden bij het gebruik van dit kaartje, daar de meeste taalgrenzen die erop staan aangegeven vloeiend en vaag zijn en niet door alle taalkundigen worden onderschreven in het bijzonder de grenzen babes het Limburgs en het Nedersaksisch niet. Zie Klankinventaris van Nederlands Nederlands voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Nederlands je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Een toenemend aantal basisscholen maakt Nederlands van deze mogelijkheid, zelfs in kleuterscholen wordt met dit systeem geëxperimenteerd, niet zelden worden hiervoor Vlaamse leraren in dienst genomen [bron?
Cumshot Uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Tieners het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad werd oorspronkelijk vooral Nederlands gesproken. Er zijn dorpen waar nog redelijk Nederlands wordt gesproken. Het wordt wel beschouwd als half- creoolse taal. Frans is een van de vier hoofdvormen van het West-Germaans en als Anaal Nederlands verwant aan onder meer het Engels en Nederlands. Zo bestaan er in Canada ook veel Nederlands-Canadese clubs en Nederlands radioprogramma's. In de voormalig Nederlandse kolonie Nederlands-Indië wordt het Nederlands vooral nog gesproken door ouderen, die het koloniale bewind nog enige tijd hebben meegemaakt.