Nederlands

Nederlands

Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. kriol.info is dochter van Startpagina.
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, België en Suriname. In de Europese Unie spreken.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.

Nederlands - door

Er zijn daarnaast dialectcursussen, waar zeker belangstelling voor bestaat bij degenen die hun voorouderlijke taal willen begrijpen. Oefen je woordenschat met ons zinnenboek of vertaal een stuk tekst middels een automatische vertaling. Officieel had Nederlands er een co-officieel statuut. Ook de vele immigranten, eerst uit Zuid-Europa en daarna uit Marokko en Turkije adopteerden het Frans als voertaal in hun contacten met overheid en derden, en deden het aantal Franssprekenden stijgen. Een toenemend aantal basisscholen maakt gebruik van deze mogelijkheid, zelfs in kleuterscholen wordt met dit systeem geëxperimenteerd, niet zelden worden hiervoor Vlaamse leraren in dienst genomen [bron? In Suriname wordt bovendien nog een afwijkende, verbasterde vorm van het Nederlands gesproken, het Surinaams-Nederlands. Bestel dit boek bij kriol.info. Nederlands in Zuid-Afrika — Erkenning. Nederlands, spreekwoorden en gezegden. Zie Nederlandse dialecten Creoolse talen vrijwel alle uitgestorven. Officiële talen van Zuid-Afrika. De gesproken taal van de hogere standen ging zich pas langzamerhand vingeren deze nieuwe Nederlands richten, althans in de noordelijke Nederlanden en het eerst in Holland. "TROLL DOOLHOF!" Gta 5 online (W/subs #86) - Nederlands Nederlands