Nederlands

Nederlands

kriol.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, Belgiƫ en Suriname. In de Europese Unie spreken.

Nederlands - milf overwint

Nederlands Zie Geschiedenis van het Nederlands voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Een doorslaggevende rol speelden daarin de nationaal georganiseerde massamedia en de bovenregionale communicatie ten gevolge van een sterk toenemende bevolkingsmobiliteit. kriol.info is dochter van Startpagina. Zie Nederlandse literatuur en Vlaamse literatuur voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Alleen in het Fries bleef de kusttaal op het continent bewaard. Verder hebben het Sarnami Hindoestani en het Surinaams Javaans enkele tienduizenden sprekers. Aan en over de grens, in de periferie, vinden vermengingen plaats of lopen de dialecten gewoon door. 192 FUTDRAFT CHALLENGE #7 - FIFA 17 NEDERLANDS!